Μία Δασκάλα στην Αγγλία ξέσπασε σε λυγμούς..

Μια δασκάλα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο Lincolnshire (συντομογραφία Lincs, κομητεία στην ανατολική Αγγλία), που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη, αποκάλυψε ότι πολλοί από τους μαθητές της προσέρχονται στο δημοτικό «τρέμοντας από το κρύο και με μουσκεμένα πόδια», λόγω ακατάλληλης ένδυσης και υπόδησης. Δήλωσε ότι οι γονείς τους δεν έχουν την δυνατότητα να τους αγοράσουν ζεστή ενδυμασία για το χειμώνα – και κάποιοι από αυτούς επίσης δεν έχουν επαρκές φαγητό στο σπίτι.

Η ίδια, δίνει μυστικά στα παιδιά σνακ όπως μήλα, μπανάνες και μπάρες δημητριακών.

«Eίναι τόσο ανησυχητικό που στην εποχή μας υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν από τέτοιες κακουχίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε ως σχολείο, αλλά αυτό λύνει τα προβλήματα μόνο επιφανειακά», δηλώνει η δασκάλα, προσθέτοντας πως το σχολείο δίνει υφασμάτινα παπούτσια όταν βλέπει παιδιά με βρεγμένες κάλτσες ή πόδια. «Είναι σπαραχτικό να ακούω ότι ένα από τα παιδιά μου δεν είχε τσάι και πρωινό επειδή οι γονείς του δεν ψώνισαν τρόφιμα», συνεχίζει η εκπαιδευτικός, τονίζοντας πως «και μόνο ένα παιδί που πεινάει είναι πολύ».

Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, περισσότερα από 4.000.000 παιδιά εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες φτώχειας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα στοιχεία από το Τμήμα Εργασίας και Συντάξεων (DWP) φανερώνουν ότι το εισόδημα των νοικοκυριών το διάστημα 2017 – 2018 παρέμεινε στάσιμο, που σημαίνει ότι το 30% των παιδιών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Το think tank Resolution Foundation κατέδειξε επίσης ότι το 70% των παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας βρίσκονται σε εργαζόμενες οικογένειες, σύμφωνα με την έρευνά τους.

Μέρος του προβλήματος οφείλεται σε περικοπές στις υπηρεσίες για τα παιδιά αλλά και την συγχώνευση επιδομάτων ανεργίας και πρόνοιας, με την καθιέρωση της Universal Credit, δήλωσε ο συνασπισμός End Child Poverty (τελειώστε την παιδική φτώχεια).

Lucy Middleton | Μια ιστορία στο Metro.co.uk

Μία Δασκάλα στην Αγγλία ξέσπασε σε λυγμούς..

Share the post: